Yhteystiedot

Terhi Uski
LAPPEENRANTA
puh. 050-5366840

terhi.u@hotmail.com

KVA-L JAHKKAS BROWNING BENELLI

  

nelli7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

s. 18.8.2012

  i. FIN KVA Hakiavan Kulakki K1 (FIN KVA & MVA & JVA, SE MVA Hakiavan Ximenes - FI KVA Taxagalaktic Getera)

  e. Merleena (Boidis Blue Brother - Boidis Aamutähti)

  Sukutaulu tästä

Nelli on neljässä kokeessa käyttövalioksi tullut upealuonteinen ja terve tyttö. 

******************************************************************************

Nellin ja 10-vuotiaan mahtavan Luotometsän Simeonin (kuvassa alla) pennut syntyivät 25.6.2015!! Simolla voitokkaat tulokset näyttelyistä, luolilta B - myös Simon isä vielä elossa!

Pentuja syntyi kolme, ja kaikki narttuja. Yksi punainen ja kaksi mustia punaisin merkein.

Pentujen sukutauluun tästä.

simo.jpg

guzzi_7.JPG

jawa_7_vi.JPG

dnepr_7_vii.JPG

*****************************************************************************************

LUOLAKOIRIEN TAIPUMUSKOE 14.9.2014 RISTIINA, tuomari Markku Kinnunen

Ahdingon läpäisy nopea

Tyhjän luolan tarkistus: Äänetön, rauhallinen, täydellinen

Arvostelu: "Hyvä haukku luukulla. Seurasi välittömästi riistaa oikealle peräpesälle käyden iskujenvaihdot edellisillä pesillä. Lähestyi kiivaasti haukkuen riistaa aivan lähietäisyydelle kestäen iskunvaihdot hyvin. Hetkellisesti koira hieman henkäisi kokeen puolivälissä jatkaen kiivasta haukkua välittömästi. Lopussa pari minuuttia koiraa hieman puhallutti. Täysi erä." Pisteet: LUT B 40.

LUOLAKOIRIEN TAIPUMUSKOE 12.11.2014 RUOTSINPYHTÄÄ, tuomari Esko Eirto

Ahdingon läpäisy nopea

Tyhjän luolan tarkistus: Erittäin hiljainen, melko nopea, täydellinen

Arvostelu: "Koira otti nopeasti yhteyden kettun. Peltien avauduttua kettu siirtyi oikeaan peräpesään. Koira seurasi nopeasti ja aloitti hyvän painostuksen eikä peräytynyt ketun iskuista vaan painoi päälle. Koe keskeytettiin eläinsuojelullisista syistä." Pisteet LUT B 44.

LUOLAKOIRIEN TAIPUMUSKOE 3.12.2014 RUOTSINPYHTÄÄ, tuomari Lauri Rostedt

Ahdingon läpäisy ++

Tyhjän luolan tarkistus: Nopea, äänetön, täydellinen

Arvostelu: "Hyvin sisään, tehokas kaivautuminen ja räjähtävä löytöhaukku. Tiivis ketun seuraaminen ja raju hyökkäys päin vihaisesti iskevää kettua. Koira ei peräänny ja koe keskeytetään alkuunsa koiran kovuuden takia. Täydellinen, siekailematon, rohkea suoritus! Onnittelut!" Pisteet LUT A 50.

*******************************************************************************************

 27.7.2014 Helsinki, Paula Rekiranta NUO EH, NUK2 "Erittäin hyvätyyppinen, hyvät rungon mittasuhteet. Hieman kapea pää, kuono-osa saisi olla täyteläisempi. Hyvä kaula, selässä hieman pehmeyttä. Hyvä eturinta. Lyhyt olkavarsi ja kynärpäissä löysyyttä. Hyvin kulmautunut takaosa. Hyvä luusto. Liikkuu hyvin edestä, takapotku saisi olla tehokkaampi. Iloinen luonne."

hakiavan_kulakki_2.jpg

 

 

 

 

                                      Nellin isä KVA Hakiavan Kulakki

 

 

 

 

 

nelli.jpg

 Nelli toisissa luolaharkoissaan kesäkuussa -14.

 

 

 

 

 

Nelli on luonteeltaan täydellinen koira: kotona kuin ihmisen mieli, vaivaton, aina iloinen, aina valmis toimintaan, mutta jos mitään ihmeellistä ei tapahdu nauttii käpertyä sohvan nurkkaan nukkumaan. Jos tapahtuu - Nelli on aina kaikessa mukana suurella innolla!

Luolilla käytiin tutustumassa ensimmäisen kerran kun Nelli oli 5 kk vanha ja selkeästi se innostui touhusta heti. Kesäkuussa -14 eli lähes kaksivuotiaana tuli vasta toinen kohtaaminen ketun kanssa ja Nelli oli heti tilanteen tasalla, syttyi satasella ja haukkui pontevasti kettua. Niinpä kävimme vielä yhden lyhyen harjoituksen ja ilmoittauduimme suoraan kokeeseen!

Ensimmäinen koe Ristiinassa 14.9., tuomari Markku Kinnunen, ketut hopeakettuja mitkä kuulemma liikkuvaisempia kuin punaketut, ja tulos B 40! Tuomaria sekä yleisöä nauratti Nellin persoonallinen tyyli tyhjän luolan tarkastuksessa - se hiippaili täysin äänettömästi koko luolaston läpi yhtä kyytiä ja tuli sitten itse ulos kertomaan että tyhjää oli.. Tuomari nimesikin Nellin Hiljaiseksi Tappajaksi :) Mutta niinhän se tyhjä luolasto pitääkin tarkistaa, hiljaisesti eikä rytinällä haukkuen.. Kun kettu oli sitten luolassa syttyi Nelli ja haukkui koko 20 minuutin ajan lähellä kettua.

Toinen koe oli Ruotsinpyhtäällä, tuomari Ilse Kokkonen. Omasta mielestäni Nelli tässä kokeessa oli vielä parempi kuin ensimmäisessään, mutta tuomari näki niin että antoi pisteitä "vain" C38, mikä sekin tietysti ihan hyvä tulos. Tyhjän luolaston tarkistus meni taas täydellisesti, eli hiljaa hiippailemalla nellimäiseen tyyliin. :)

Kolmas koe myöskin Ruotsinpyhtäällä, ja taas Nelli hauskuutti ja ihastutti sekä yleisöä että tuomaria tyylillään: vaatimaton pieni hiljainen koira hiippailee tyhjän luolan tarkastuksen läpi mutta kun kohtaa ketun yllättää taas kaikki (paitsi omistajansa ) ja tuomarin sanojen mukaan näytti ketulle närhen munat. Ja tässäkin kokeessa Nelli nimettiin Hiljaiseksi tappajaksi. :) Tuomari keskeytti kokeen hyvin nopeasti, jotta ei aiheuteta ketulle turhaa stressiä. Täydet pisteet B 44.

Luonnonluolan tarkistus tehtiin Lappeenrannassa 25.10.2014, tuomari Seppo Suuronen ja tulos hyväksytty. Tässä koiran täytyy vain hävitä näkyvistä tyhjään luonnonluolaan, ja Nelli kävi 4 metrin syvyisen luolan tarkistamassa ja totesi sen tyhjäksi. Tämä luonnonluolan tarkistus vaaditaan, jotta koirasta voi tulla käyttövalio.

A-astetta lähdettiin tavoittelemaan joulukuussa 3. päivä Ruotsinpyhtäällä, tuomarina Lauri Rostedt. Tyhjän luolan tarkistus meni taas nellimäiseen tyyliin hiippailemalla hiljaa luolasto läpi. Riistakokeessa Nelli kaivautui hyvin hiekkaesteen läpi, pamautti räjähtävän löytöhaukun ja seurasi tiiviisti kettua oikealle peräpesälle, hyökkäsi eikä perääntynyt, joten tuomari keskeytti kokeen (joka kesti yhteensä 3 minuuttia..) koiran kovuuden vuoksi. Tuloksena täydet pisteet, A 50, ja sijoitus parhaalla jaetulla sijalla kovatasoisessa kokeessa, jossa 4 D-B tason koiraa ja 6 A-tason koiraa, ja kaikki A-koirat tekivät tuloksen. Kotimatka lyheni puolella kun pokaalin kanssa kotiin matkasi tuore Käyttövalio!! :)

kva.jpg

nelli_p2.jpg

nelluska.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

nelli_6_vkoa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nelluska.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                        Nelli 3,5 kk

 

 nelli_35_kk.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 nelli_ja_kettu_007.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Nelli alle 5 kk ikäisenä kettuluolastossa tutustumassa hajuihin - hienosti toimi ja haukkui myös ketulle!

 

nelli_jaljella.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Nelli verijäljellä 5/2013, makaukset löytyi hienosti heti ensimmäisellä jäljellä!

 

 

 tepa3.jpg

 

 

  Nellin sisko Jahkkas Miss Kalashnikov "Tepa"

 

 

 

 

 

 

 

nelli2.jpg

 

"The Silent Killer" ja palkintomuki 13.11.2014