Yhteystiedot

Terhi Uski
LAPPEENRANTA
puh. 050-5366840

terhi.u@hotmail.com

 

HISTORIAA

  
 
Ensimmäinen saksanpaimenkoirani oli Sensen Mann Blondi vuonna 1994. Toinen oli Gutgebautt Inanna vuonna 2003. Näistä koirista löytyy kuvat Muistoja menneisyydestä -sivulta. Sen jälkeen olivat mieheni ja minun yhteiset Stonemans Evil, Taikaviitan Auta-Armias ja Sandor v. Scalindjo.
 
Tällä hetkellä meillä on narttu Bacteroides Greta ja oma kasvatti narttupentu Jahkkas Dora. BACTEROIDES GRETAn omalle sivulle pääset tästä, ja Doran sivulle tästä.
 
  
YLEISTÄ RODUSTA
 
Hieno sivusto saksanpaimenkoirasta löytyy täältä, pähkinänkuoressa paljon historiasta, rakenteesta, luonteesta, linjoista, ym. ym..!!

Selkäongelmista tietoa mm. tutkielma "Saksanpaimenkoirien välimuotoisen lanneristinikaman todentaminen röntgenkuvauksen avulla".  

 kidat.jpg

 

 

 

  Susipainia..

 

 

 

 

 

Saksanpaimenkoira on hieno käyttökoirarotu ja harrastusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat - jokaisen saksanpaimenkoiran toivoisin päätyvän omistajalle, joka harrastaa koiransa kanssa jotain, mikä vain omalta tuntuu!

Itse en ole koskaan pitänyt äärimmäisyyksien jalostamista hyvänä asiana. Rodun luoja Max von Stephanitz on osuvasti sanonut:

”Ihmiset, en voi tehdä mitään estääkseni teitä asettamasta koiria järjestykseen sen perusteella, mikä niistä näyttää parhaiten rakentuneelta tai parhaiten liikkuvalta…. en myöskään voi mitenkään estää teitä kilpailemasta ja katsomasta millä koiralla on paras puruote tai millä on ollut paras kouluttaja. Mutta älkää Herran Tähden sekoittako tätä siihen, mikä koira tai mitkä koirat tulisi jalostuksessa yhdistää toisiinsa”
 
Eli kaikenlaiset kilpailut ovat hyvä renki, mutta huono isäntä. Tulokset kilpailuista kertovat koiramateriaalista ja ovat siksi tärkeitä jalostuksen kannalta, mutta jalostuksen tavoitteena tulisi aina olla rotumääritelmän ja jalostuksen tavoiteohjelman mukainen toimintakykyinen, hyvähermoinen koira, jolla viettien määrä on tasapainossa hermorakenteen kanssa.
 
 
 

 koyhan_talon_porsaat.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAKSANPAIMENKOIRA YHTEISKUNNASSA

Edellytän kasvattieni omistajilta, että he kouluttavat koiransa yhteiskuntakelpoisiksi ja pitävät koiransa hallinnassaan lakien mukaisesti. Tästä aiheesta loistava blogi johon kerätty paljon faktaa: lukekaa!!!!

 

 

 kohti.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 maisemakuva.jpg